Samenwerking en ondersteuning

Binnen het stelsel werken veel partijen met elkaar samen en bouwen voort op elkaars expertise en (technische) dienstverlening. Afspraken over de wijze van samenwerken, het beleggen van verantwoordelijkheden en het managen van verwachtingen zijn daarbij essentieel. Op deze pagina staan deze zaken uitgewerkt.

Om de consument werkelijk te ontzorgen in zijn woonreis werken allerhande dienstverleners, hun softwareleveranciers en de leveranciers van oplossingen voor consumenten samen. Dit creëert een afhankelijkheid van elkaar. Zorgeloos Vastgoed treedt hierin faciliterend op door middel van haar afsprakenstelsel en de handhaving daarop: Aangeslotenen kennen hun rechten en plichten en worden gehouden aan naleving.

Vanuit Zorgeloos Vastgoed gelden daarbij drie kernbeloftes aan haar Aangeslotenen:

  1. Een vast aanspreekpunt

  2. Ondersteuning en incidentmanagement door een servicemedewerker

  3. Jaarlijkse evaluatie van de samenwerking

Binnen Zorgeloos Vastgoed onderscheiden we een drietal kernactiviteiten waarin samenwerking een rol speelt:

  • Totstandkoming stelsel (en uitbreidingen daarop)

  • Instandhouding stelsel (beheer en dagelijkse operatie)

  • Adoptie en promotie

De totstandkoming van het stelsel geschiedt conform het Ontwikkelproces en de Governance. De programmamanager is verantwoordelijk voor de werk- en expertgroepen en de uitwerking van onderdelen van het stelsel door de beheerorganisatie. Hierbij is de programmamanager het primaire aanspreekpunt.

Voor zowel het dagelijkse beheer als voor nieuwe toetreders is er één aanspreekpunt: de implementatiemanager. Deze persoon zal waar nodig de vragen of problemen op laten pakken door de betreffende specialisaties en eventueel escaleren.

Andersom wordt van Aangeslotenen verwacht dat zij de contactgegevens van het formele aanspreekpunt (directeur, relatiemanager, etc.), de servicedesk en escalatielijnen verstrekken. Voor Deelnemers geldt dat zij het formele aanspreekpunt en de afgevaardigden in verschillende gremia kenbaar maken. De servicedesk en escalatiegegevens worden gepubliceerd in een samenwerkomgeving die voor alle Deelnemers en Aangeslotenen toegankelijk is.

Implementatieondersteuning

Zorgeloos Vastgoed biedt naast alle middelen in haar stelselcatalogus ook ondersteuning bij de implementatie van het stelsel. Daaronder vallen:

  • Assistentie bij opstellen business case

  • Assistentie bij uitvoeren impactanalyse

  • Uitleg rondom functionele & technische aspecten

Projectmanagement, planning, uitvoering, (software)ontwikkeling en testen vallen onder de verantwoordelijkheid van de partij die wenst aan te sluiten. Een implementatietraject wordt afgesloten met de certificering, zoals beschreven in het hoofdstuk Toetreding.